Saanko esitellä: Koikkelan maskotit eli tytär Kerttuli Gekko, poika Konsta Gekko, äiti Klaara Gekko ja isä Kaarlo Gekko. Gekkoperhe on hyvin koti- ja perhekeskeinen, ja he useimmiten viettävätkin aikaa yhdessä. Perheen lempiasioita ovat lautapelien pelaaminen ja erilainen touhuaminen yhdessä. Kaikki pitävät myös kirjoista.

Gekkoperhe esiintyy Koikkela Kids YouTube-kanavalla. Gekkoperheen jäseniin voi törmätä erilaisissa tapahtumissa, joissa Koikkela on mukana, kuten Koikkelan kirjajulkkareissa.

Gekkoperheeltä on ilmestynyt monenlaisia kotimaisia tuotteita, mm. käsintehtyä karkkia, luomukahvia ja -teetä, tarroja, kortteja ja kirjanmerkkejä. Tutustu gekkoperheen tuotteisiin Koikkela Kustannuksen verkkokaupassa.

Gekkoperheen tytär Kerttuli Gekko

maskotti
Gekkotyttö Kerttuli Gekko on iloinen, eläväinen ja vauhtia rakastava!

Gekkotyttö Kerttuli Gekko on iloinen, energinen ja ehtiväinen. Hän rakastaa vauhtia – niinpä hänet näkee milloin mäenlaskussa tai laskettelemassa, milloin viilettämässä rullaluistimilla. Jääkiekkofanina Kerttuli on innokkaana katsomassa Suomen jääkiekkopelejä – asianmukaisesti puettuna tietenkin! Voi sitä huudon remakkaa pelin jännityksessä!

Vauhdin hurman vastapainoksi Kerttuli pitää lukemisesta, puuhakirjoista, värittämisestä, maalaamisesta, tanssimisesta ja uinnista. Kerttuli rakastaa seikkailuja ja luonnossa vaeltelua. Kätevänä käsistään hän askartelee ja rakentelee monenlaisia ihmeellisiä juttuja.

Gekkopoika Konsta Gekko

Koikkela Kustannuksen maskotti gekkopoika
Koikkela Kustannuksen gekkopoika Konsta Gekko rakastaa lukemista.

Gekkopoika Konsta Gekko rakastaa lukemista. Itse asiassa, hän rakastaa kirjoja niin paljon, että monet asiat voivat keskeytyä sen takia, että lukeminen kutsuu häntä ihan liikaa. Niinpä pallopeli tai muu leikki voi yhtäkkiä jäädä Konstan uppoutuessa kirjojen ihmeelliseen maailmaan.

Silloin, kun Konsta malttaa olla kirjojen maailmoista pois, hän pitää pallopeleistä, mäenlaskusta, leikkimisestä, maalaamisesta, puuhakirjoista ja värittämisestä.

Gekkoäiti Klaara Gekko

Koikkelan gekkoäiti Klaara
Koikkelan gekkoperheen äiti on haaveilija, joka tykkää touhuta perheen kanssa ja lukea.

Gekkoäiti Klaara Gekko on haaveileva lukutoukka, joka tykkää touhuta perheen kanssa monenlaista. Kotityöt usein unohtuvat ja jäävät äidin uppoutuessa romaaniin tai runoihin tai leikkimään lastensa kanssa. Klaaran voikin nähdä milloin missäkin Kerttulin ja Konstan kera: laskemassa pulkalla mäkeä, laskettelurinteessä, rullaluistelemassa, uimassa, pyöräilyretkellä, piknikillä, tanssimassa.

Jos Klaara ei ole lasten kanssa tai kirja kädessä, löytää hänet kirjoittamasta omia tarinoita ja runoja. Kesäisin Klaaran lempipaikka on riippumatto, jossa hän loikoilee kirja kädessä.

Klaaran motto on: Perhe ja paksu opus pelastavat pilvisenkin päivän!

Gekkoisä Kaarlo Gekko

maskottiperheen isä
Gekkoperheen isä Kaarlo Gekko pitää peleistä ja runoista.

Gekkoisä Kaarlo Gekko on touhukas runosielu! Isän lempipuuhaa on lukea, kirjoittaa tai lausua runoja. Jos Kaarlo ei ole runouden lumossa, hänet löytää puuhaamasta jotain. Hän loihtii pullat, leivokset ja herkkuruoat, siistii ja siivoaa kodin käden käänteessä, pesee astiat, pesee ja viikkaa vaatteet. Runouden lisäksi Kaarlo rentoutuu tiskaamalla ja imuroimalla.

Toki Kaarlo on mielellään myös perheensä kanssa. Yhdessä he tekevät retkejä tai käyvät uimassa tai laskettelemassa. Usein, kesken lautapelin tai muun yhteisen jutun, gekkoisä intoutuu lausumaan runojaan perheelleen.

maskotit

Koikkelan maskotit toivottavat teidät tervetulleeksi iloiseen seuraan!