logosuunnittelu Kirsi-Maria Hiltunen
Koikkela Kustannuksen logo, suunnitellut Kirsi-Maria Hiltunen

Koikkela Kustannus on Siikajokivarressa, Ruukissa toimiva pienkustantamo ja lukutoukan verkkokauppa; yhden naisen yritys ja unelma.

Koikkela Kustannus haluaa tarjoa kaikkea ihaniin lukuhetkiin, sillä lukeminen antaa siivet! Valikoimiin kuuluu mm. lasten luku- ja puuhakirjoja, runokirjoja, proosaa, kortteja, kirjanmerkkejä, tarroja, herkkuja ja muuta mukavaa lapsille ja aikuisille. Voit ostaa Koikkelan tuotteita Koikkelan omasta verkkokaupasta sekä jälleenmyyjiltä.

Mistä nimi Koikkela?

Koikkela-nimi juontaa juurensa meidän perheen tonttiin, joka sai puolestaan nimensä hellittelynimestäni.

Kun aloimme seurustella vuonna 2000 mieheni Renin kanssa, hän alkoi kutsua minua nimellä Koikkeli – se oli sellainen hassu hellittelynimi. Vuonna 2004 ostimme talollemme tontin Siikajoen rannalta ja pääsimme nimeämään sen suuremmasta alueesta lohkottaessa ja tottahan tontin nimeksi laitettiin Koikkela – Koikkelihan asuu tietenkin missäs muualla kuin Koikkelassa!

Kun myöhemmin perustin oman pienkustantamoni, tuli sille nimeksi ehdottomasti Koikkela Kustannus – Koikkela selvästi tiluksemme nimestä ja Kustannus sointui siihen sopivasti, sujahti suuhun. Nimi kertoo pienkustantamon juurista ja siitä kotiseudusta, josta pienkustantamo ponnistaa; juuret vahvasti maaseudulla, virtaavan joen rannalla. Aivan kuten minulla, Kiikillä eli Koikkelilla.

Lukeminen ja puuha kuuluu kaikille

Koikkela Kustannus haluaa viedä lukemisen riemusanomaa eteenpäin lapsille ja aikuisille, kaikille. Lukeminen ja ”kynäpuuhat” antavat niin paljon ja kehittävät monella tavalla. Kokeile vaikka!

Lukeminen antaa siivet lentää toisiin maailmoihin ja myös omaan sisimpään, omaan itseen. Lukeminen antaa mielikuvituksen siivet ihan toisella tavalla kuin valmiiksi kuvitetun katsominen. Luku- ja puuhakokemuksessa lukija ja puuhaaja on keskiössä ja osana tarinaa. Hänellä on valta kuvitella ja värittää tarinaa omalla tavallaan.

Onnellinen lukutoukka ja iloinen asiakas

Koikkela Kustannusta ei olisi ilman ihania lukutoukkia ja asiakkaita, jotka haluavat olla osana Koikkelan tarinaa. Niinpä kaiken keskiössä on onnellinen lukutoukka ja iloinen asiakas.

Haluan palvella jokaista asiakasta parhaani mukaan. Vaikka teen tätä työtä omasta intohimosta lukemista ja puuhaa kohtaan, ei tätä voi tehdä täysin itseä varten, vaan tietenkin teitä asiakkaita varten. Hartain toiveeni on, että Koikkelan lukutoukan tuotteet löytävät tiensä ihaniin luku- ja puuhahetkiin ja että lopputuloksena on onnellinen lukutoukka, joka viihtyy kirjojen ja muiden parissa.

Omperäisyys kunniaan!

Kuten varmaan huomaat Koikkelan nettisivuilta ja somesta ja kaikkialta, missä Koikkela näkyy, tämä on omanlaisensa, erilainen maailma. Täynnä sävyjä ja ilon pilkahduksia. Omaperäistä, omanlaistaan.

Olen aina kokenut olevani jotenkin erilainen, erikoinen. Räiskyvänä ja värikkäänä persoonana (tosin oudossa seurassa hiljaisena) en oikein tunnu olevan samaa muottia hiljaisten pohojalaisten keskuudessa. Värejä rakastavana en myöskään tunnu sopivan skandinaavisen harmauden keskelle.

Koikkela Kustannus on samalla tavalla hieman erilainen. Haluankin nostaa tällä kaikella esille sen, että erilaisuus ei ole paha asia. Jokainen saa olla juuri sellainen kuin haluaa – edellyttäen tietenkin, että siinä samalla antaa muidenkin olla juuri sellaisia kuin muut haluavat eikä teoillaan tai sanoillaan loukkaa muita. Lokerointi ja tiettyyn muottiin asettaminen jonkin määreen mukaan ei sovi maailmankuvaani. Oman itsensä ja persoonansa löytäminen voi olla elämän mittainen matka, mutta tärkeä sellainen.

Kunnioitan heitä, jotka uskaltavat rohkeasti olla omia itsejään välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat. Oma polkuni oman itsensä löytämiseen on ollut pitkä ja vaivalloinenkin. Mm. siksi haluan tehdä yhteistyötä Markus Kuotesahon kanssa – hän on tehnyt valtavan matkan siihen, missä nyt on.

avainlippuOstamalla Koikkelan kirjoja tuet suomalaista työtä

Koikkela Kustannuksen tuotteet on tehty ja painettu Suomessa ympäristö huomioon ottaen. Tästä merkkinä suurin osa Koikkelan tuotteista on saanut Avainlippu-merkin. Lue lisää vastuullisuudesta.

Koikkela Kustannus on osa Kirsi-Maria Hiltusen toiminimeä Kirsi-Maria Koikkelasta (Y-tunnus 2905529-1).

Sukella Koikkelan someen

Kirjojen, postikorttien ja kirjanmerkkien lisäksi Koikkelan siipien alle kuuluu mahtavia sosiaalisen median juttuja: Instan ja Facen lisäksi Koikkela Kustannuksen YouTube-kanava mm. runoille ja tarinoille, lapsille oma YouTube-kanava, jolla seikkailee mm. Koikkelan oma gekkoperhe, sekä perheblogi Koikkelasta kajahtaa! omine YouTubeineen ja muine SoMe-kanavineen. Onpa Kirsi-Maria mukana taiteellisella YouTube-kanavalla Kaksi haaveilijaa. Tervetuloa tutustumaan!

Kiitos, kun tuet Suurta Unelmaani.

Koikkela Kustannus on taiteilijasielu Kirsi-Maria Hiltusen Suuri Unelma: oma, värikäs, tunteikas maailma, johon ihmisten on ihana tulla ja josta he saavat monenlaisia ajatuksia, ideoita ja oivalluksia mukaansa! Mukaan ihmeelliseen maailmaan on innostunut Kirsi-Marian sisko (myöskin taiteilijasielu) Anne-Riikka Hanhela, ystävä Tiina Pietarila, revonlahtinen Markus Kuotesaho ja oululainen Arto Annala. Yhdessä haluamme tarjota tarinoita & tunteita!

Lisää ihania kirjoja ja muita juttuja on suunnitteilla kaikenikäisille – pysy siis kuulolla!

Tutustu Koikkelan tarinaan.

Koikkela Kustannus syntyi hiljalleen, Kirsi-Marialle itselleenkin yllätyksenä.

Toiminimi Kirsi-Maria Koikkelasta
T:mi Kirsi-Maria Koikkelasta, logon suunnitellut Kirsi-Maria Hiltunen
sisäpiiri lukutoukille
Lukutoukan oma kerho