Mietitkö, mitkä ovat hyvät värikynät lapselle ja millaisilla värikynillä ja väreillä lapsen on hyvä värittää? Tässä joitain tärkeitä asioita lasten värikynien valintaan.

Ja huom: silloin, kun värit ovat hyvät lapselle, ne soveltuvat myös aikuisille vapaa-ajan käyttöön 🙂

1. Värikynillä helppo värittää ja lopputulos värikäs

Mikä on värittämisen ydin? No tietenkin se, että paperille saa väriä! Värittämisen täytyy olla helppoa ja lopputuloksena pitää olla, no, värikästä!

Olet varmaan joskus törmännyt värikyniin, joilla saa painaa ja sutata käsi kipeänä, jotta paperiin tulee edes jonkinlaista jälkeä. Ja kaikesta yrityksestä ja rehkimisestä huolimatta lopputulos on haalea, hyvin huomaamaton väri – melkein kuin et olisi koskaan värittänytkään. Ikävä kyllä meille on jostain tullut tällaisia epäkyniä. Eihän sellaisella kynällä jaksa värittää kukaan, vai mitä?

Tämä on yksi syy, miksi halusin löytää suunnittelemilleni lasten puuhakirjoille laadukkaat värikynät ja värit, joilla lapsen (ja aikuisen) on ilo värittää. Hyväkin puuha- ja värityskirja menettää merkityksensä, jos käytetyt värit eivät toimi. Kun tilasin itselleni Koh-i-noorin värikynät, tiesin, että näitä haluan tarjota muillekin.

Koikkelan valikoimiin kuuluvilla Koh-i-noorin värikynillä värit levittyvät helposti, ilman ylimääräistä vaivaa – kynää ei tarvitse painaa ylenmäärin saadakseen vahvaa väriä aikaiseksi.

Lopputuloksena on oikeasti värikäs piirros tai värityskuva. Saat juuri sellaista jälkeä kuin haluat.

2. Turvallisuus ja myrkyttömyys

Turvallisuus ja myrkyttömyys ovat tärkeitä lasten ja etenkin pienten lasten väreissä. Mitä pienempi lapsi, sitä helpommin kynä ajautuu suuhun. Ja isommillakin lapsilla värittäminen voi olla niin laajaa puuhaa, että sormet ja kädet (ehkä jopa naama) voivat olla värissä. Niinpä väristä ei saa imeytyä myrkkyjä.

Koikkelan valikoimiin kuuluvat Koh-i-noorin värikynät ja värit ovat myrkyttömiä ja niiden materiaalit ovat EN71-standardin mukaiset. EN71 on eurooppalainen standardi lelujen turvallisuudesta. Koh-i-noorin lasten värikynät ja värit ovat siis käyneet läpi testejä, joilla taataan värien turvallisuus. Lue lisää EN71-standardista.

Myrkyttömyyden lisäksi Koh-i-noorin värikynissä on muitakin tärkeitä ominaisuuksia. Esimerkiksi tussien korkeissa on turvamekanismi, jonka ansiosta korkki ei tuki ilman kulkua, vaikka lapsi nielaisisi korkin.

Turvallisuuden ja myrkyttömyyden ansiosta hyvillä mielin tarjota näitä Koh-i-noorin kyniä lapsiperheille ja lapsille käytettäväksi.

3. Helppo pestävyys vaatteista

Kun on kyse lapsista ja väreistä, sotkua on vaikea välttää, vai mitä? Etenkin pienemmillä lapsilla väri leviää sinne sun tänne: vaatteisiin, matolle, lattialle. Niinpä pestävyys on tärkeä ominaisuus lasten värikynissä ja väreissä.

Koikkelan valikoimiin kuuluvat Koh-i-noorin lasten värit ovat pestävissä pois käsistä ja useimmista materiaaleista, joten niillä lapsen voi antaa huoletta värittää. Toki kannattaa miettiä, ettei anna värittää hienoimpien juhlavaatteiden kanssa tai kalleimpien liinojen tai silkkimattojen päällä!

Esimerkiksi Koh-i-noorin tusseissa (taikatussit, normaalit tussit, sivellintussit) on vesiliukoinen muste, joten ne saa pestyä pois normaaleista kangasmateriaaleista.

Sosiaalinen vastuu

Näiden yllä mainittujen syiden lisäksi Koh-i-noorin värikynät ja värit tehdään Koh-i-noorin omilla tehtailla Tsekissä eli EU:n alueella. Niinpä tuotantoa koskevat EU:n lainsäädäntö. Niinpä näiden värien tekemisessä ei ole riistetty työntekijöitä tai käytetty lapsityövoimaa.

Kaikki yllä mainitut asiat olivat minulle henkilökohtaisesti tärkeitä varmistua, jotta voin hyvillä mielin myydä värikyniä. Kaikki Koikkelan tuotteet testataan ennen niiden myyntiin laittamista, jotta varmistun tuotteiden hyvyydestä.

Koh-i-noorin laadukkaat, turvalliset ja pestävät värikynät ja värit saat Koikkela Kustannukselta.

Tutustu värikynävalikoimaan.

Hauskoja värityshetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *