Hyvää alkanutta vuotta! Näin uuden vuoden alkaessa on hyvä pysähtyä hetkeksi pohtimaan mennyttä vuotta ja suunnata sen jälkeen katseet ja ajatukset tulevaan. Alta voit tulostaa ja täyttää Toiveita ja tunnelmia uudelle vuodelle!

Kuluneen vuoden reflektointia

Jotta uusi vuosi voi alkaa hyvillä mielin, puhtain ja kirkkain ajatuksin, kannattaa käyttää vielä tovi menneen muisteluun ja reflektointiin. Reflektoinnissa kannattaa keskittyä positiivisiin puoliin ja toisaalta siihen, mitä mahdollisista vastoinkäymisistä on oppinut. Nämä huomattuaan tulevaan vuoteenkin voi suhtautua positiivisemmin.

Kannattaa pohtia mm. seuraavia asioita:

Mitä jäi mieleen edellisestä vuodesta? Mikä oli kuluneen vuoden kohokohta? Entä vuoden rakkain muisto? Mistä asioista olen kiitollinen? Mitä oppeja ja ajatuksia haluan ottaa mukaani alkavaan vuoteen?

Alkavan vuoden toiveita ja suunnitelmia

Jotta uusi vuosi voisi toteuttaa toiveita ja voisi muodostua sellaiseksi kuin haluat, näihin toiveisiin kannattaa suunnata ajatukset. Kun mieli on toiveissa, alamme tehdä myös asioita niiden eteen eli alamme tehdä päätöksiä, jotka mahdollistavat toiveemme.

Kannattaa siis pohtia seuraavia asioita:

Mitä odotan alkavalta vuodelta? Millaisia toiveita alkava vuosi herättää? Millaisia tavoitteita minulla on? Mitä haluaisin kokea ja tehdä?

Tulosta, toivo ja täytä!

Avuksi näihin pohdintoihin voit tulostaa itsellesi dokumentin, joka sisältää yllä mainittuja kysymyksiä menneeltä ja tulevalta vuodelta sekä värityskuvan. Väritä, reflektoi ja unelmoi – ja tee toiveistasi totta!

kysymyksiä uuden vuoden kynnyksellä
Tulosta tästä väritettävää ja pohdittavaa

 

Toiveikasta alkanutta vuotta! ?

PS: Oletko kuullut aarrekartta-menetelmästä? Se on myös yksi keino suunnata ajatukset toiveisiin ja toteuttaa niitä. Ohjeet aarrekartta-menetelmään löydät Koikkelasta kajahtaa! -blogista. ?
Aarrekartta-menetelmää kannattaa käyttää myös koko perheen yhteisten toiveiden kartoittamiseen – vinkit löydät Koikkelasta kajahtaa! -blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *