Hauska tiskirätti eli bambuliina eli siivousliina Lukutoukalle. Rakkaalla kapistuksella on monta nimeä: siivousliina, tiskirätti, riepu, rätti, monikäyttöliina, siivousrätti, puhdistusliina, luutu… Miksi lie kutsutkaan, tässä juuri Intohimoiselle Lukijalle sopiva – tai paremminkin hänen läheiselleen!

Nimittäin käykö joskus niin, että juuri kun saat kirjan käteen, joku häslää ja Sinua pyydetään siivoamaan sotkut – juuri, kun olit ajatellut hengähtäväsi hetken ja lukevasi jännittävään kohtaan jäänyttä kirjaa? Tai tiedätkö jonkun lukutoukan, jolle näin käy?

Eipä hätää: ennen kuin aloitat hyvin ansaitun lukutaukosi, mitä jos antaisit näille häslääjille jo ennakkoon käteen Lukutoukan bambuliinan, jossa selkeästi sanotaan ”Lukutoukka lomalla. Siivoo itte jälkes!”

Sävyjä on kaksi: pinkki ja turkoosi. Kumpi sopisi Sinun Lukuhetkiisi?

Nämä ihanat kotimaiset Avainlippu-siivousliinat saat Koikkelan lukutoukan verkkokaupasta hintaan 8,00€ kpl (sis. alv 24%).
Myös valmiiksi lahjapaperiin käärittynä ja lahjansaajalle toimitettuna.

 

siivousliina
Bambuinen siivousliina on erittäin imukykyinen ja pitkäikäinen.

Bambuliinan tuotetiedot

Kestävä ja pestävä siivousrätti sopii sekä keittiöön keittiörätiksi että siivoukseen siivousliinaksi. pitkäikäinen ja monikäyttöinen: soveltuu kaikenlaiseen pyyhkimiseen sisällä ja ulkona.

Kaksinkertainen bambuliina imee erittäin hyvin vettä sekä kuivana että kosteana ja imukyky vain paranee käytössä. Kuivana mainio pölyjen pyyhkimiseen.

Pehmoisen bambuliinan päällikerros on sileä  ja nurja froteemainen. Koko noin 20 cm x 23 cm.

Kaksinkertainen bambuliina on ommeltu Suomessa kotimaisesta neuloksesta ja painettu käsin suomalaisilla, myrkyttömillä väreillä.  Neuloksessa on bambuviskoosia 70 % ja puuvillaa 30%.

Avainlipputuote, kotimaista käsityötä. Kuosin suunnitellut Kirsi-Maria Hiltunen, valmistanut Lempiriepu, Ylöjärvi.

Suosittelemme valitsemaan tumman bambuliinan tummien pintojen pyyhkimiseen ja vaalea vaaleiden. Tummista rievuista saattaa jäädä pintoihin etenkin alussa pientä hienoa nöyhtää.

Jos hankaat pintaa voimakkaasti, kannattaa käyttää rievun kuvioimatonta puolta, sillä painoväriä saattaa tarttua joihinkin vaaleisiin pintoihin.

Bambuinen siivousliina on pitkäikäinen ja kestää hyvin huollettuna vuosia. Kun riepu tulee tiensä päähän, sen voi hävittää polttamalla puun joukossa.

 

Bambuliinan hoito

Huuhtele bambuliina jokaisen käytön jälkeen huolellisesti mieluiten kylmällä vedellä ja pese usein pesukoneessa, jotta siivousliina pysyy hajuttomana. Riepu kestää pesua uudelleen ja uudelleen. Bambu vain paranee ikääntyessään: mitä enemmän käytät ja peset bambuliinaa, sen paremmaksi sen imukyky muuttuu. Imukyky on heikoimmillaan uutena.

Bambuliinan voi pestä pesukoneessa 40-90 asteessa muun pyykin joukossa. Kangas kutistuu pestäessä noin 10%. Ethän käytä huuhteluainetta, sillä se heikentää rievun imukykyä. Kuosittele kosteana.

Vaaleissa rievuissa tahrat näkyvät paremmin, joten niitä kannattaa pestä ahkerammin. Tummemmat rievut pysyvät kauemmin hyvännäköisinä.

Huom. Siivousliinan värit voivat kuvaus- ja painoteknisistä syistä poiketa kuvassa olevista.

 

PS: Katso muutkin Lukutoukan tuotteet 🙂
 

sisäpiiri lukutoukille
Lukutoukan oma kerho